Vzdání se vlastní osobnosti 

 

Počátek týdne bude bouřlivý a hektický. Vše je v plném proudu a rozpuku.

Slunce pomalu opouští opozici s Jupiterem a kvadraturu s Plutem, jak jsem popisovala v minulém týdnu. Nyní přebírá vládu energie, která je symbolizována konjunkcí Slunce s Uranem 8. 4. – 19. 4. v trigonu se Saturnem 11. 4. – 21. 4.. Konjunkce Slunce s Uranem je velký příliv energie ke změně, k osvobození, nalézání nových možností, rozšíření vědomí a probuzení. Uran je spojen s energií chaosu, nečekaných změny, zvratů, napětí a nevypočitatelnosti. Vzhledem k pozitivnímu aspektu od Saturna – planety moudrosti, zralosti a stability, tak bouřlivá konjunkce je kontrolována řádem, zodpovědností, systematičností a především zralostí. Proto by měly být změny moudré, dlouhodobé a především konstruktivní. Nevypočitatelnost a chaos je daný předem určeným řádem. Nebo lépe řečeno vše bude mít své meze a hranice, takže prchlivost, radikálnost, nekompromisnost, sobeckost či arogance má omezení. Pokud se tedy projeví negativní vliv Urana s se Sluncem v Beranu, tak přijde okamžitý důsledek, zastavení, zamezení.

Nebude nám dovoleno překračovat určité meze. Bude podporována změna, osvobození, originalita, jedinečnost, sebevědomí, sebeprosazení, když vše bude spojeno s moudrostí a zodpovědností.

Moudré a zralé je, přijmout čas chaosu, neklidu a uvědomit si, že je to potřebný čas na vytvoření nového. Můžete tak zůstat v klidu, jen pozorujete. Přetváří se v nás naše sebeuvědomění, tím se přetváří přirozené projevení vnějšího nastavení, a k tomu je potřeba dostatek času a důvěry. Budete se dostávat k novým prožitkům sama sebe, uvědomění si nových kvalit v sobě, nový přístup k sobě a tím nové pochopení k druhým a ke světu. V této době bude to nové, co objevíte, poznáte a prožijete dlouhodobě působit.

Potřebujeme s vzdát sami sebe, abychom se znovuzrodili.

Venuše – láska, hodnoty se dostává do přímé konjunkce s Chironem – léčitel, duchovní učitel – v Rybách. Intenzivní pochopení lásky v sobě a rozpuštění iluzí o lásce zvenčí. Prožití bezpodmínečné lásky vede k rozpuštění všech pocitů strachů, souzení, viny, pochybností. Během Velikonoc máme možnost prožít bezpodmínečnou lásku a zažít Jednotu v sobě. V sobotu Venuše přestane být retrográdní a můžete cítit obrat ve svých pocitech. Je to rozhodnutí oddat se lásce, dávat, milovat. Tím se vám změní vaše hodnoty z braní na dávání: „Tak moc vás miluji, že novou cestu projdu jako první, abyste vy mne následovali.“ Ukřižováním je obrazně ukázáno, jak překročit svou osobnost, své malé já a znovuzrozením se probudit ve vyšším vědomí Já. Bez omezení vašich programů, strachů a malostí osobnosti.

Mužský a ženský princip od soboty najdou společnou řeč a nastolí se mezi nimi harmonie, právě vzájemnou potřebou společného tvoření. A k tomu potřebujeme oba dva principy.

Merkur v Býku se stává 10. 4. retrográdní do 3. 5. Téma Merkura v Býku bude do 21. 4., pak přejde zpátky do Berana, se týká obav a strachu o hmotné v budoucnosti. Objevuje se strach o tělo, peníze, majetek, práci. Prožívají se nyní všechny myšlenky z minulosti, které byly spojené s nejistotou a kterými se člověk sám sebe snaží přesvědčit, že nyní je v bezpečí. Je potřeba se odpoutat od hmotného, přestat držet, lpět a uvědomit si, že stále můžete být v hojnosti. Když překročíte svůj strach a nejistotu z hmoty, dostane se vám schopnost umět si zhmotňovat myšlenky. Je to jednoduché. Tím největší kladem Merkura v Býku je právě tvořit ve formě a schopnost být velmi konstruktivní. Pokud se vám něco nedaří dát do hmoty, drží vás vaše vlastní malé já, přes které zhmotňovat nelze.

V úterý 11. 4. nastává úplněk plný překvapení, objevení, které přichází za hektických okolností. Hodně napětí, neklidu, nervozity, že nebudete moci sami ze sebou vydržet. Bude vás něco popostrkovat, rozčilovat, provokovat. Přijměte to, že vesmírné síly jsou důrazné a nekompromisní, záměrem je vás posunout. Ten, kdo je otevřený poplyne s proudem a nechá se inspirovat. Jde přes ženský princip, přijímání, vnímavost a citlivost. Pokud si myslíte, že to bude podle vás a vy to řídíte, což je mužský princip, narazíte.

Zviditelní se téma novoluní. Jak jste na tom? Jaká je vaše pravda? Novoluní z 28. 3. na sabiánském symbolu: „Velký dámský klobouk se stuhami, které povlávají ve východním větru.“ Klíčová myšlenka: Ochrana a duchovní vedení při vývoji vědomí.

Ten, kdo je vnímavý k duchovním silám, je veden a je pod ochrannou. Přesto je důležitá samostatnost a schopnost být si vědom sám sebe, sebeuvědomění. Během nového cyklu měsíce, procházíme vývojem vědomí sebe sama, proto budeme postaveni do situací, kde se budeme muset rozhodovat a zviditelňovat své Já, svou individualitu, ne osobnost! Opatrně na sobectví, sebestřednost, tvrdohlavost a soupeření, to je známkou skrývání malého sebevědomí. Ten, kdo trpí komplexy, se buď musí předvádět a dokazovat nebo se skrývá a bojí se projevit.

Nastávají Velikonoce a veškeré vesmírné – hvězdné nastavení krásně zviditelňuje otevřenou cestu k pochopení poselství Ježíše Krista.

Velikonoce jsou oslavy života, tvoření a stvoření. Otevřete svá srdce, aby mohla vstoupit Kristova láska, protože tím končí vaše utrpení, strachy, nejistota, omezení, pochybnosti, zklamání a všechny ostatní nepříjemné pocity. Stáváte se prostředkem projevení Světla v lásce a váš život je v radosti, lehkosti, kráse a bohatství. Začnete být tvůrci svého života, s vědomím, že postačí pomyslet. Pak bude třeba si dát pozor na své myšlenky, protože se vám zhmotní vše, na co pomyslíte. A to okamžitě. :-))

Přeji vám, aby Velikonoce jste prožili s Láskou v srdci.

S láskou a úctou, Petra Nel

Velice si vážím a děkuji podporovatelům článků. Děkuji.
Pokud se vám horoskopy Petry Nel líbí a chcete podpořit jejich tvorbu a tvorbu dalších článků, můžete zaslat dobrovolný finanční příspěvek na číslo účtu 8274212621/5500, variabilní symbol: 123456789
Děkuji. Petra Nel a realizační tým.

Upozornění:  Text je možné v nezkrácené a neupravené podobě dále kopírovat a rozšiřovat nekomerčním způsobem.

autor článku: Petra Nel Smolová – www.astrologiepetranel.cz